
26-27 Şubat tarihleri arasında Antalya’da Nirvana Cosmopolitan otelde üçüncüsü düzenlenen ve gastronomi sektörünün önde gelen şefleri, akademisyenleri, öğrencileri ile marka temsilcilerini bir araya getiren Culinary Forum 2025, bu yıl “Mutfak Zekâları için Küresel Değişim” sloganı ve “Xperience” temasını işledi.
3 yıldır düzenlenen ve alanında Türkiye’de gastronomi çalışmaları içerisine en önemli sektörel etklinlik haline gelen Culinary Forum’da, “Xperience” temasını parça parça ve oldukça güncel başlıklarla ele alan 27 farklı oturum (konuşma) gerçekleştirildi.
Forumda, 57 üniversiteden 4.500’den fazla gastronomi ve mutfak sanatları lisans öğrencisi ile aşçılık programı önlisans öğrencisi, 74 üniversiteden 163 akademisyen, Horeka sektörünün liderleri, şefler ve gastronomi uzmanları ile toplamda 7.000’den fazla katılımcı yer aldı.
Forum içerisindeki 27 oturumdan biri olan ve 5 Kıta ve 85 ülkede Türkiye’nin Dünya Markası olarak endüstriyel mutfak ekipmanları, soğuk odalar, dondurma makine ve yan ekipmanları, et kesme ve işleme makineleri ve açık büfeler olmak üzere pek çok cihazların üretimini son teknoloji ile birleştirerek üreten Kristal Endüstriyel firmasının Satış Direktörü Sayın Ali Dikilitaş ile gerçekleşen söyleşide ise fakültemiz dekanı Prof. Dr. S. Pınar Temizkan moderatör olarak yer aldı.
Özellikle gelişmiş teknoloji ve ar-ge planlamaları ile dondurma makineleri ve dondurma üretim teknolojisinin öne çıktığı konuşmada, gıda güvenliği ve hijyeninin yanı sıra toplum sağlığını önceleyerek olabildiğince nitelikli ve kaliteli dondurmanın nasıl üretildiği konusuna değinildi.
Culinary Forum 2025’e dekanımızın yanı sıra Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rahman Temizkan ve Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Sedat İpar’da katılım sağladı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü temsil eden hocalarımız, foruma destek sağlayan çeşitli sektörel ve endüstriyel kuruluşların temsilcileri başta olmak üzere gastronomi ve mutfak sanatları ile ilgili öğrencilere yönelik sosyal etkinlikleri önceleyen kuruluşlar ile bilgi alışverişinde bulundu.