TR | EN
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Vizyon Misyon İç ve Dış Paydaşları

Vizyon: Bölgenin ve ülkenin gastronomi alanında ihtiyaç duyduğu profesyonellerin akademik ve bilimsel yaklaşımların yanı sıra sektörel gelişmeler ile uyumlu şekilde yetiştirilmesini önceleyen, eğitim öğretim faaliyetlerinde iç ve dış paydaşlarından gelen talep ve önerileri göz ardı etmeyen, gastronomi ve mutfak sanatlarını disiplinlerarası konularla birleştirerek yetiştirdiği uzmanların hem mesleki hem de kişisel olarak gelişmesini sağlayan öncü bir bölüm olmak. 

Misyon: Gastronomi ve Mutfak sanatları alanında ulusal ve uluslararası standartlar ve kurallar çerçevesinde, yiyecek ve içecek üretme bilgi ve becerisine sahip, yenilikçi uygulamaları girişimci ruhu ile bütünleştirerek, alanında yöneticilik ve liderlik yapabilecek uzmanlar yetiştirmek. 

İç Paydaşlar:

-Bölümün Öğretim Elemanları 

-İdari personeli 

Dış Paydaşlar:

-Öğrenciler 

-Mezunlar 

-BEBKA 

-Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)

-İl Milli Eğitim Müdürlüğü

-İl merkezi ve ilçelerdeki Gastronomi ve Mutfak Sanatları ilişkili Kamu Kurum ve Kuruluşları

-İl merkezi ve ilçelerdeki Gastronomi ve Mutfak Sanatları ilişkili Kamu Meslek Odaları 

-İl merkezi ve ilçelerdeki Gastronomi ve Mutfak Sanatları ilişkili Dernekler ve Sivil Toplum Kuruluşları