GASTRONOMİ ve MUTFAK SANATLARI
2021 - 2022 Eğitim- Öğretim Yılına Kadar Uygulanan Ders İçerikleri
Fakültemizde 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılından itibaren yeni bir müfredat uygulanmaya başlanmıştır. Yeni müfredat 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılından önceki öğrencilerimizi etkilememiştir.
2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılına Kadar Uygulanan Program ve Ders İçerikleri
(Ders içeriği ile ilgili Ders Bilgi Formu‘nu görmek için ders adına tıklayınız!)
2021 - 2022 Eğitim-Öğretim Yılından İtibaren Uygulanan Program Ders İçerikleri
Lisans eğitimi derslerine ait bilgi paketini (tüm dersler) indirmek için ilgili dil tercihine tıklayınız.
Aşağıdaki tabloda dil seçeneğine tıklayarak istediğiniz dersin Ders Bilgi Formuna erişebilirsiniz.
1. YARIYIL (GÜZ) | ||||||||
Ders Kodu | Ders Adı | S/Z | TEO | UYG | Kredi | AKTS | Ders İçerikleri | |
271211012 | Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi I | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | TR | EN |
271211013 | Türk Dili I | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | TR | EN |
271211014 | Genel Turizm | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
271211015 | Genel İşletme | Z | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271211016 | Mutfak Tasarımı ve Yönetimi | Z | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271211017 | Mutfak Terminolojisi | Z | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271211018 | Akademik Oryantasyon | Z | 1 | 0 | 0 | 1 | TR | EN |
271211019 | Yabancı Dil I (İNG) | Z | 6 | 0 | 6 | 7 | TR | EN |
TOPLAM | 19 | 0 | 16 | 27 | ||||
2. YARIYIL (BAHAR) | ||||||||
271212011 | Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi II | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | TR | EN |
271212014 | Türk Dili II | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | TR | EN |
271212015 | İş Güvenliği | Z | 1 | 0 | 1 | 3 | TR | EN |
271212016 | Beslenme İlkeleri | Z | 3 | 0 | 3 | 7 | TR | EN |
271212017 | Yiyecek İçecek Yönetimi | Z | 3 | 0 | 3 | 5 | TR | EN |
271212018 | Sağlık Tedbirleri ve İlk Yardım | Z | 1 | 0 | 0 | 1 | TR | EN |
271212019 | Yabancı Dil II (İNG) | Z | 6 | 0 | 6 | 7 | TR | EN |
TOPLAM | 18 | 0 | 15 | 27 | ||||
3. YARIYIL (GÜZ) | ||||||||
271213011 | Mutfak Uygulamaları I | Z | 2 | 2 | 3 | 8 | TR | EN |
271213012 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama | Z | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271213013 | Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü | Z | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271213014 | Gıda Hijyeni ve Güvenliği | Z | 3 | 0 | 3 | 4 | TR | EN |
271213015 | Yabancı Dil III (İNG) | Z | 6 | 0 | 6 | 7 | TR | EN |
TOPLAM | 15 | 2 | 16 | 27 | ||||
4. YARIYIL (BAHAR) | ||||||||
271214011 | Mutfak Uygulamaları II | Z | 2 | 2 | 3 | 8 | TR | EN |
271214012 | Türk Mutfağı | Z | 2 | 2 | 3 | 7 | TR | EN |
271214013 | Servis ve Bar Bilgisi | Z | 2 | 0 | 2 | 5 | TR | EN |
271214014 | Yabancı Dil IV (İNG) | Z | 6 | 0 | 6 | 7 | TR | EN |
TOPLAM | 12 | 4 | 14 | 27 | ||||
5. YARIYIL (GÜZ) | ||||||||
271215011 | Yabancı Dil V (İNG) | Z | 4 | 0 | 4 | 5 | TR | EN |
271215012 | Dünya Mutfakları | Z | 2 | 2 | 3 | 5 | TR | EN |
271215013 | Örgütsel Davranış | Z | 3 | 0 | 3 | 4 | TR | EN |
271215014 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Otomasyon | Z | 1 | 2 | 2 | 4 | TR | EN |
SEÇMELİ I (4 DERS SEÇİLMELİDİR) | ||||||||
271215015 | Yenilebilir Otlar | S | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
271215016 | Gastronomi Okumaları | S | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
271215017 | Yiyecek İçecek Ekonomisi | S | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
271215018 | Gastronomide İnovasyon ve Teknoloji | S | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
271215019 | Mutfak Akımları | S | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
271215020 | Temel Sanat ve Estetik Bilgisi | S | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
271215021 | Gastronomi Coğrafyası | S | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
271215022 | Özel İlgi Turizmi | S | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
271215023 | İletişim Bilgisi | S | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
271215024 | İnsan Hakları | S | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
271215025 | Kültürel Miras Yönetimi | S | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
271215026 | Etkinlik Yönetimi | S | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
271215027 | Müşteri İlişkileri Yönetimi | S | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
TOPLAM | 18 | 4 | 20 | 30 | ||||
6. YARIYIL (BAHAR) | ||||||||
271216012 | Yabancı Dil VI (İNG) | Z | 4 | 0 | 4 | 5 | TR | EN |
271216013 | Banket Uygulamaları | Z | 2 | 2 | 3 | 6 | TR | EN |
271216014 | Gastronomi ve Sürdürülebilirlik | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
271216015 | İnsan Kaynakları Yönetimi | Z | 3 | 0 | 3 | 4 | TR | EN |
SEÇMELİ II (4 DERS SEÇİLMELİDİR) | ||||||||
271216016 | Yeşil Mutfak | S | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
271216017 | Fransız Mutfağı ve Teknikleri | S | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
271216018 | Gastronomi Gösteri ve Seminerleri | S | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
271216019 | Yiyecek İçecek Endüstrisi Üzerine Tartışmalar | S | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
271216020 | Gastronomi ve Medya | S | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
271216021 | Yiyecek İçecek Endüstrisinde Yeni Eğilimler | S | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
271216022 | Yiyecek İçecek Sektöründe Çalışan İlişkileri | S | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
271216023 | Stratejik Yönetim | S | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
271216024 | Tüketici Davranışları | S | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
271216025 | Kültürlerarası İletişim | S | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
TOPLAM | 19 | 2 | 20 | 30 | ||||
7. YARIYIL (GÜZ) | ||||||||
271217012 | Yabancı Dil VII (İNG) | Z | 4 | 0 | 4 | 5 | TR | EN |
271217013 | Soğuk Mutfak Uygulamaları | Z | 2 | 2 | 3 | 7 | TR | EN |
271217014 | Gıda Formulasyonu ve Duyusal Analiz | Z | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271217015 | Menü Yönetimi | Z | 2 | 0 | 2 | 6 | TR | EN |
SEÇMELİ III (4 DERS SEÇİLMELİDİR) | ||||||||
271217016 | Ekmek Çeşitleri ve Üretim Teknikleri | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271217017 | Yiyecek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271217018 | Protokol ve Görgü Kuralları | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271217019 | Gastronomi Yazarlığı | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271217020 | Gastronomi ve Kültür | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271217021 | Baharat ve Kahve Kültürü | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271217022 | Gastronomi Bilimi | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271217023 | Mesleki İngilizce I | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271217024 | Mesleki Uygulamalar I | S | 0 | 4 | 2 | 4 | TR | EN |
271217025 | Rusça I | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271217026 | Almanca I | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271217027 | Fransızca I | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271217030 | Turizm ve Çevre | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271217031 | Kalite Yönetimi | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271217032 | Dijital Pazarlama | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
TOPLAM | 18 | 2 | 19 | 38 | ||||
8. YARIYIL (BAHAR) | ||||||||
271218011 | Yabancı Dil VIII (İNG) | Z | 4 | 0 | 4 | 5 | TR | EN |
271218012 | Araştırma Yöntemleri | Z | 3 | 0 | 3 | 3 | TR | EN |
271218013 | Pasta ve Tatlı Uygulamaları | Z | 3 | 0 | 3 | 7 | TR | EN |
271218014 | Bitirme Projesi (A,B,C…) | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | TR | EN |
SEÇMELİ IV (4 DERS SEÇİLMELİDİR) | ||||||||
271218015 | Türk Mutfak Kültürü | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271218016 | Uluslararası Mutfaklarda Peynir Çeşitleri | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271218017 | Gıda Teknolojileri | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271218018 | Gıda Mevzuatı | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271218019 | Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271218020 | Makarnalar | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271218021 | Genel Muhasebe | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271218022 | Mesleki İngilizce II | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271218023 | Mesleki Uygulamalar II | S | 0 | 4 | 2 | 4 | TR | EN |
271218024 | Mesleki Etik | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271218025 | Rusça II | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271218026 | Almanca II | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271218027 | Fransızca II | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271218029 | Kariyer Yönetimi | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271218030 | Marka Yönetimi | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271218031 | Sağlık Turizmi | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
271218032 | Sosyal Sorumluluk Uygulamaları | S | 2 | 0 | 2 | 4 | TR | EN |
TOPLAM | 19 | 2 | 20 | 34 | ||||
140 | 240 | |||||||
Öğrencinin alması gereken zorunlu ders sayısı | 40 | |||||||
Öğrencinin alması gereken seçmeli ders sayısı | 16 |