TR | EN
Ders İçerikleri

GASTRONOMİ ve MUTFAK SANATLARI 

2021 - 2022 Eğitim- Öğretim Yılına Kadar Uygulanan Ders İçerikleri

Fakültemizde 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılından itibaren yeni bir müfredat uygulanmaya başlanmıştır.  Yeni müfredat 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılından önceki öğrencilerimizi etkilememiştir.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılına Kadar Uygulanan Program ve Ders İçerikleri

(Ders içeriği ile ilgili Ders Bilgi Formu‘nu görmek için ders adına tıklayınız!)

2021 - 2022 Eğitim-Öğretim Yılından İtibaren Uygulanan Program Ders İçerikleri

Lisans eğitimi derslerine ait bilgi paketini (tüm dersler) indirmek için ilgili dil tercihine tıklayınız.

Aşağıdaki tabloda dil seçeneğine tıklayarak istediğiniz dersin Ders Bilgi Formuna erişebilirsiniz.

                                          1. YARIYIL (GÜZ)
Ders Kodu Ders Adı S/Z TEO UYG Kredi AKTS Ders İçerikleri
271211012 Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi I Z 2 0 2 2 TR EN
271211013 Türk Dili I Z 2 0 0 2 TR EN
271211014 Genel Turizm Z 2 0 2 3 TR EN
271211015 Genel İşletme Z 2 0 2 4 TR EN
271211016 Mutfak Tasarımı ve Yönetimi Z 2 0 2 4 TR EN
271211017 Mutfak Terminolojisi Z 2 0 2 4 TR EN
271211018 Akademik Oryantasyon Z 1 0 0 1 TR EN
271211019 Yabancı Dil I (İNG) Z 6 0 6 7 TR EN
TOPLAM 19 0 16 27    
2. YARIYIL (BAHAR)
271212011 Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi II Z 2 0 2 2 TR EN
271212014 Türk Dili II Z 2 0 0 2 TR EN
271212015 İş Güvenliği Z 1 0 1 3 TR EN
271212016 Beslenme İlkeleri Z 3 0 3 7 TR EN
271212017 Yiyecek İçecek Yönetimi Z 3 0 3 5 TR EN
271212018 Sağlık Tedbirleri ve İlk Yardım Z 1 0 0 1 TR EN
271212019 Yabancı Dil II (İNG) Z 6 0 6 7 TR EN
TOPLAM 18 0 15 27  
3. YARIYIL (GÜZ)
271213011 Mutfak Uygulamaları I Z 2 2 3 8 TR EN
271213012 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama Z 2 0 2 4 TR EN
271213013 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü Z 2 0 2 4 TR EN
271213014 Gıda Hijyeni ve Güvenliği Z 3 0 3 4 TR EN
271213015 Yabancı Dil III (İNG) Z 6 0 6 7 TR EN
TOPLAM 15 2 16 27  
4. YARIYIL (BAHAR)
271214011 Mutfak Uygulamaları II Z 2 2 3 8 TR EN
271214012 Türk Mutfağı Z 2 2 3 7 TR EN
271214013 Servis ve Bar Bilgisi Z 2 0 2 5 TR EN
271214014 Yabancı Dil IV (İNG) Z 6 0 6 7 TR EN
TOPLAM 12 4 14 27    
                       5. YARIYIL (GÜZ)
271215011 Yabancı Dil V (İNG) Z 4 0 4 5 TR EN
271215012 Dünya Mutfakları Z 2 2 3 5 TR EN
271215013 Örgütsel Davranış Z 3 0 3 4 TR EN
271215014 Yiyecek İçecek İşletmelerinde Otomasyon Z 1 2 2 4 TR EN
SEÇMELİ I (4 DERS SEÇİLMELİDİR)
271215015 Yenilebilir Otlar S 2 0 2 3 TR EN
271215016 Gastronomi Okumaları S 2 0 2 3 TR EN
271215017 Yiyecek İçecek Ekonomisi S 2 0 2 3 TR EN
271215018 Gastronomide İnovasyon ve Teknoloji S 2 0 2 3 TR EN
271215019 Mutfak Akımları S 2 0 2 3 TR EN
271215020 Temel Sanat ve Estetik Bilgisi S 2 0 2 3 TR EN
271215021 Gastronomi Coğrafyası S 2 0 2 3 TR EN
271215022 Özel İlgi Turizmi S 2 0 2 3 TR EN
271215023 İletişim Bilgisi S 2 0 2 3 TR EN
271215024 İnsan Hakları S 2 0 2 3 TR EN
271215025 Kültürel Miras Yönetimi S 2 0 2 3 TR EN
271215026 Etkinlik Yönetimi S 2 0 2 3 TR EN
271215027 Müşteri İlişkileri Yönetimi S 2 0 2 3 TR EN
TOPLAM 18 4 20 30  
                                     6. YARIYIL (BAHAR)
271216012 Yabancı Dil VI (İNG) Z 4 0 4 5 TR EN
271216013 Banket Uygulamaları Z 2 2 3 6 TR EN
271216014 Gastronomi ve Sürdürülebilirlik Z 2 0 2 3 TR EN
271216015 İnsan Kaynakları Yönetimi Z 3 0 3 4 TR EN
SEÇMELİ II (4 DERS SEÇİLMELİDİR)
271216016 Yeşil Mutfak S 2 0 2 3 TR EN
271216017 Fransız Mutfağı ve Teknikleri S 2 0 2 3 TR EN
271216018 Gastronomi Gösteri ve Seminerleri S 2 0 2 3 TR EN
271216019 Yiyecek İçecek Endüstrisi Üzerine Tartışmalar S 2 0 2 3 TR EN
271216020 Gastronomi ve Medya S 2 0 2 3 TR EN
271216021 Yiyecek İçecek Endüstrisinde Yeni Eğilimler S 2 0 2 3 TR EN
271216022 Yiyecek İçecek Sektöründe Çalışan İlişkileri S 2 0 2 3 TR EN
271216023 Stratejik Yönetim S 2 0 2 3 TR EN
271216024 Tüketici Davranışları S 2 0 2 3 TR EN
271216025 Kültürlerarası İletişim S 2 0 2 3 TR EN
TOPLAM 19 2 20 30  
                                   7. YARIYIL (GÜZ)    
271217012 Yabancı Dil VII (İNG) Z 4 0 4 5 TR EN
271217013 Soğuk Mutfak Uygulamaları Z 2 2 3 7 TR EN
271217014 Gıda Formulasyonu ve Duyusal Analiz Z 2 0 2 4 TR EN
271217015 Menü Yönetimi Z 2 0 2 6 TR EN
SEÇMELİ III (4 DERS SEÇİLMELİDİR)  
271217016 Ekmek Çeşitleri ve Üretim Teknikleri S 2 0 2 4 TR EN
271217017 Yiyecek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı S 2 0 2 4 TR EN
271217018 Protokol ve Görgü Kuralları S 2 0 2 4 TR EN
271217019 Gastronomi Yazarlığı S 2 0 2 4 TR EN
271217020 Gastronomi ve Kültür S 2 0 2 4 TR EN
271217021 Baharat ve Kahve Kültürü S 2 0 2 4 TR EN
271217022 Gastronomi Bilimi S 2 0 2 4 TR EN
271217023 Mesleki İngilizce I S 2 0 2 4 TR EN
271217024 Mesleki Uygulamalar I S 0 4 2 4 TR EN
271217025 Rusça I S 2 0 2 4 TR EN
271217026 Almanca I S 2 0 2 4 TR EN
271217027 Fransızca I S 2 0 2 4 TR EN
271217030 Turizm ve Çevre S 2 0 2 4 TR EN
271217031 Kalite Yönetimi S 2 0 2 4 TR EN
271217032 Dijital Pazarlama S 2 0 2 4 TR EN
TOPLAM 18 2 19 38    
                                    8. YARIYIL (BAHAR)  
271218011 Yabancı Dil VIII (İNG) Z 4 0 4 5 TR EN
271218012 Araştırma Yöntemleri Z 3 0 3 3 TR EN
271218013 Pasta ve Tatlı Uygulamaları Z 3 0 3 7 TR EN
271218014 Bitirme Projesi (A,B,C…) Z 2 0 2 3 TR EN
SEÇMELİ IV (4 DERS SEÇİLMELİDİR)
271218015 Türk Mutfak Kültürü S 2 0 2 4 TR EN
271218016 Uluslararası Mutfaklarda Peynir Çeşitleri S 2 0 2 4 TR EN
271218017 Gıda Teknolojileri S 2 0 2 4 TR EN
271218018 Gıda Mevzuatı S 2 0 2 4 TR EN
271218019 Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi S 2 0 2 4 TR EN
271218020 Makarnalar S 2 0 2 4 TR EN
271218021 Genel Muhasebe S 2 0 2 4 TR EN
271218022 Mesleki İngilizce II S 2 0 2 4 TR EN
271218023 Mesleki Uygulamalar II S 0 4 2 4 TR EN
271218024 Mesleki Etik S 2 0 2 4 TR EN
271218025 Rusça II S 2 0 2 4 TR EN
271218026 Almanca II S 2 0 2 4 TR EN
271218027 Fransızca II S 2 0 2 4 TR EN
271218029 Kariyer Yönetimi S 2 0 2 4 TR EN
271218030 Marka Yönetimi S 2 0 2 4 TR EN
271218031 Sağlık Turizmi S 2 0 2 4 TR EN
271218032 Sosyal Sorumluluk Uygulamaları S 2 0 2 4 TR EN
  TOPLAM   19 2 20 34  
          140 240  
Öğrencinin alması gereken zorunlu ders sayısı 40        
Öğrencinin alması gereken seçmeli ders sayısı 16